Araç Onarım


kasko sigortası kapsamındaki araçlarda oluşabilecek küçük ölçekli hasarların (kaporta, boya, plastik tampon, iç döşeme, ön cam, döşeme lekeleri) sigorta poliçesinin 1 (bir) yıllık geçerlilik süresi boyunca, AUTO KING Servis Merkezlerinde, belirtilen adetsel ve ölçüsel limitler çerçevesinde, sigortalıdan herhangi bir bedel alınmadan giderilmesi hizmetidir. 

Kaporta Boya


Öncelikle şunu belirtmeliyiz ki araç bir trafik kazası sonrası hasar almış ve kaportada yamulmamalar mevcut ise ya da çürüme kaynaklı yenilenme gerekiyorsa önce ehil bir kaportacı vasıtasıyla kasorer kısmı düzeltilmeli ve boyaya uygun hale getirilmelidir. Bunun dışında çizik, güneş yanığı ve benzeri sebepler kaporta gerektirmeyeceği için direkt olarak boya uygulamasının adımlarına geçilebilir. Bunun işlem metal yüzeyin çok iyi temizlenmesi ile başlar. Pas ya da oksit kalıntıları varsa ilk olarak bunlar aşındırıcılar yardımı ile hiç bir pas lekesi kalmayacak şekilde temizlenir. Bu işlem iyi yapılmadığı takirde kalabilecek pas kalıntıları ileri yıllarda adeta üreyerek boyanın altından tekrar çıkmaya başlayacaktır. Gözeneklerde kalan pasın temizlenmediğini düşünülüyorsa şayet kimyasal ters çeviriciler kullanılır. Bu kimyasallar pası metale çevirerek işlem sırasında dolgu bırakır astar işleminde daha sağlam yapışma sağlar.

Mekanik


Günlük hayatımızda artık elimiz ayağımız haline dahi gelmeye başlayan otomobiller, henüz sürüş keyfini ve kolaylıklarını fazla yaşamamış ve dolayısıyla alışamamış insanlara pek gerekli bir sistem gibi gelmeyebilir. Ancak bugün arabası olan ve rahatça kullanabilen insanlar için arabasız duruma düşmek genellikle çok zorlayıcı ve adeta hayat kalitesini düşürücü bir duruma gelmiştir. Bu halde içine girerek basit bir şekilde çalıştırdığımız ve kullandığımız otomobillerin aslında kendi içinde ne kadar büyük ve karmaşık bir sistem sayesinde işleyişini sürdürdüğünü de bilmemiz gerekir. Maalesef genellikle ehliyet sınavlarında basit ezber konusu olarak önümüzden geçen otomobillin mekanik sistemi genellikle yaşadığımız herhangi bir arıza durumunda tamiratı yapan mekanik ustası tarafından anlatılan özellikler ve anlayamadığımız birçok terimlerle birlikte karşımıza tekrar çıkmaktadır.

Çekici Hizmeti


siz değerli müşterilerimize geniş hizmet ağı, uzman ve tecrübeli personeliyle Türkiye’nin neresinde olursanız olun 7/24 oto çekici hizmeti veriyoruz. Yolda en değerli kaynağınızı zamanınızı harcatmadan en kısa sürede, Uygun fiyatlar dahilinde KREDİ KARTI ile taksitli çekim seçenekleri ve profesyonel çekicilerimiz ile sizlere 7/24 günün her saati yardımcı oluyoruz.

Seramik Kaplama


Seramik kaplama, aracın alaşım ve boyalarında, zaman içinde oluşabilecek zararları engellemek amacıyla geliştirilmiş bir üründür. Yüzeydeki gözeneklerin en derin noktalarına nüfuz etmektedir. Araç yüzeyinin sabit bir katmanı olarak yüzeyin yıllar boyu aşınmasını,renk atmasını, okside olmasını, reçine ve kuş pisliği gibi etkenlerle zarar görmesini engeller. Seramik kaplama yapıldıktan sonra başka hiçbir uygulama tekrarına ve bakıma gerek duyulmaz.

Detaylı İç Temizlik


Araçlarda yapılan temizlik işlemeleri farklılık göstermektedir. Araçların halı, koltuk, bagaj ya da tavanından ve daha pek çok farklı bölümlerinden oluşan temizlik işlemine araçlarda detaylı temizlik adı verilmektedir. Düzenli olarak yaptırılan ve araçlarda temiz bir ortam oluşmasını sağlayan detaylı iç temizlik, maddi olarak da sizleri zorlamayacak miktarlardan oluşmaktadır. Bu bakımdan araçlarda iç temizlik yaptırmak isteyenlerin kısa sürede gerçekleşen işlem için düşünmeleri gereken pek bir soru işareti de kalmamaktadır. Araçlarda detaylı iç temizlik belli aşamalar ile ve özel temizlik ürünleri ile yapılmaktadır. Gün içerisinde bitirilen işlemler ile araçlarınız pek çok zaman ile alındıkları günkü temizliğine geri dönmektedir.

Boyasız Göçük Düzeltme


Boyasız göçük düzeltme, küçük çaplı hasarların çeşitli ekipmanların yardımı ile düzeltilmesi için yapılan işlemlerdir. Bu işlemin yapılmasında çeşitli teknikler kullanılır.
Masaj yöntemi adı verilen uygulamada kullanılan çeşitli çubuklar aracılığı ile aracın deformasyonu dışarıya doğru itilerek ortadan kaldırılır. Boyasız göçük düzeltme seti yardımı ile araç daha fazla hasar almadan tamir edilir.
Boyasız göçük düzeltme işlemi esnasında aracın daha fazla zarar almaması adına özel gereçlere gerek duyulabilir. Boyasız göçük düzeltmede en çok kullanılan malzemelerden biri de uzun çubuklardır. Uzun çubuklar yardımıyla göçüğün düzeltilmesi için çalışılır. Böylece göcük düzeltikten sonra, deforme olan alan eski haline getirilir.

A’dan Z’ye Bakım Onarım


Özellikle belli yaşın üzerinde 0-5 yaş aralığında ki araç sahiplerinin tercihinin aracının bağlı olduğu firmanın servisini tercih ettiği görülmektedir.Bunda aracın garanti kapsamı içerisinde kalması konusundaki düşünceler başta gelmektedir.Yine aynı şekilde bu araçların el değiştirme sürecinde de servis bakımlı olma durumları sorgulanmaktadır. Bu durumlar ilk dönemlerde araçların bakım ve onarımlarında servislerin tercih edilmelerinde önemli rol oynamaktadır.Tam tersi durumda ise yetkili servislerde bakım ve onarım yaptırma yerine özel bakım ve onarım merkezlerinin tercih edildiği görülmektedir.

Cam Film


Oto cam filmi uygularken öncelikle temizliğe dikkat edilmesi gerekiyor. Oto camında toz ve pislik olmamalı, filmin çekildiği yer de buna uygun olmalı.

Film uygulamada oto camı boyutunda filmler kesilir. Camın üzerine film koyularak camın kalıbı alınır. Filmi cama iyice yapıştırdıktan sonra film pay bırakmadan, sıfıra sıfır kesilir.

Serigrafların kalıbı, film sıfıra sıfır kesildikten hemen sonra alınır.
Film camdan kaldırılıp, tozlanmaması için temiz bir yere konulur.
Film uygulama öncesinde araç camının temizliği titizlikle yapılır.
Araç camının temizliğinde öncelikle dikkat edilmesi gereken yerler, fitillerin bitim noktalarıdır. Temizlik sonrasında cam dik bir şekilde konur ve üstündeki tozlar fön makinesi ile kontrol edilir.
Temizlik esnasında kullanılan materyallerin parçaları camda kalabilir.
Camın üstünde kalan pislikler film uygulamadan sonra çok kötü bir görüntü alır. Temizlik sonrasında film camın üstüne yerleştirilir.

Lastik


Araç lastikleri, yol ve çevre şartlarının ağır yükü ile en çok etkileşim halinde olan parçalardan biridir. Ayrıca kendiliğinde koruması da bulunmadığından (boyalı yüzeyde boyanın vernik katmanı tarafından korunması gibi), yıpranması çok kolaydır, eskir ve bu koruma işi tamamen biz araç sahiplerine kalmıştır. Lastik bakımı düzenli yapılmayan araçların lastikleri zaman içerisinde kahverengileşerek, daha çabuk yıpranır.

Meguiar’s olarak lastiklerinizin ömrünü uzun tutmanıza yardımcı olacak ürünler sunmaktayız. Tüm lastik parlatıcı ve koruyucu ürünlerimiz, lastiklerinizi UV ışınlarından koruyarak, lastiklerinizin kahverengileşmesini önler, lastiklerin eskime süresini uzatır ve ardında siyah ve parlak bir görünüm bırakır. Suya ve çamura da dayanıklı formülleri ile lastik temizliğinde de çok büyük kolaylık sağlar.

Unutmayın ki; lastik bakımı için kullanacağınız ürünler, lastik dişlerine sürülmemesi gerektiğinden (oluşturduğu kayganlık, güvenli sürüşü tehdit edebilir), lastik dişlerindeki erimelere karşı bir koruma sağlamamaktadır.

Yedek Parça


Araç üreticilerinin çeşitli parça üreticilerine, belirli kalite çerçevesinde üretimini yaptırdığı, kendi ürün numarası olan, orjinal ambalajlı paketlerde satılan parçalara orjinal yedek parça denir. Araç üreticileri, aracın her parçasını kendisi üretemeyeceği için, belli üretici firmalarla anlaşarak, aracı üretirken kullandığı parçaların ikamesi olabilecek bu orjinal parçaları yetkili servislere önerir. Orjinal yedek parçalar, araç üreticileri dışında araç ithalatçıları tarafından garanti kapsamına alınmış parçalar da olabilir.